Massa fint!

Nu är det slut med bitandet på naglarna och även med konstnaglar, blir så jäkla dyrt och så håller det inte på mig. Så jag bestämde mig för att piffa till mina numera rätt långa egna(!) naglar med lite glitter!

Jag började med ett genomskinligt baslack, därefter två varv med Lumene-lacket, sedan glittret som jag tröck fast med Mixing liquid från MUS med en eyelinerpensel och toppade slutligen två lager med ett topplack. Superfint blev det!

Nagellack - Lumene "Poetry"
Glitter - Lila från Panduro, Vit/turkos/lila från Färg "Iris-vit"































Nya fransar! Två par av mina favoriter nr 105 och ett par nya jag inte testat tidigare, nr 136.
Tänkte inviga dom på fredag då det förhoppningsvis blir utgång.

Maxosol

Hej på er! Jag blev tipsad om ett kosttillskott som heter Maxosol som ska göra att man upplevs som lite brunare. Och jag som absolut inte fick något pigment ska ge det ett ärligt försök, har knaprat på morötter nu ett tag för att få i mig betkaroten på naturlig väg, men är lite less på det.

På Life-butiken sa hon att det gör att underhudsfettet blir gulare vilket ger huden mer lyster så att man ser piggare ut. Sen skulle det även hjälpa till att förbättra solbrännan.
Recension och betyg på detta kommer! Det kan trots allt vara min räddning från en vit sommar..

Maxosol

Maxosol skyddar din hud inifrån.
Maxosol innehåller vitaminer och mineraler som ger vackrare hy. Personer som äter för lite frukt och grönt och som utsätter sig för för alkohol, stress och solljus får ofta en hud som torkar ut och är mera sårbar för främmande angrepp.

Maxosol motarbetar de faktorer som påverkar huden negativt genom dess balanserade kombination av vitaminer och mineraler. Dessa kallas för antioxidanter och i Maxosol är de speciellt utvalda för att ge näring åt vår hud.

Maxosol innehåller rikligt med betakaroten och vitaminerna B3, B6, C och E samt biotin, lycopen, zink och selen. Denna kombination ger en allmänt positiv näringseffekt åt kroppens kemi och hudens biologiska balans.

Använd Maxosol när du vill:
  • förbereda huden för solen
  • minska risken för rodnad och solöverkänslighet
  • få en fräschare hudton året runt
  • förlänga hållbarheten på din solbränna
  • minska risken för solrelaterat åldrande
  • tillföra din hud och din kropp ett mångsidigt näringstillskott

Dosering

En tablett per dag. Året om!

Ingredienser

C-vitamin 60mg, Betakaroten 25mg, E-vitamin 15mg, B3 15mg, B6 5mg, biotin 150 mcg, Liponsyra 5 mg, Lycopen 500 mcg, , Zink 15 mg och Selen 75 mcg.

Naturligt betakaroten, askorbinsyra, zinksulfat, morotspulver, dl-alfatokoferylacetat, nikotinsyra, selenmetionin, lycopen, pyridoxinhydroklorid, liponsyra och biotin.  Dikalciumfosfat, mikrokristallin cellulosa. Klumpförebyggande medel: magnesiumstearat, kiseldioxid.


Några jävligt kloka ord

"Systrar… Varför kan vi inte falla för han som dyrkar marken vi går på och vars högsta önskan är att tillfredställa våra behov i resten av sitt självuppoffrande liv, istället för att vi själva ska gå under i ett självuppoffrande liv och älska han som inte vill låta sig fångas in?
Han som endast dyrkar friheten och vars enda önskan är att inte bli en kvinnas man. Kanske är han rädd innerst inne men det finns ingenting vi kan göra och ju mer vi försöker ju längre bort försvinner han, tills han bara är ett minne blott. Vi försöker böja oss efter honom, vi börjar bli en dålig kopia av oss själva eller söker substitut i en dålig kopia utav honom. En kopia som inte ens når han upp till fotanklarna.
Men kärleken saknar förnuft… Den är destruktiv och äter upp oss innifrån. Men smärtan den är så bitterljuv och även om vi bara för ett ögonblick kan få somna i hans famn i hopp om en evighet tar vi chansen medvetna om det lidande som följer. Och när han gått sin väg infinner sig väntan, för kanske kommer han tillbaka… Kanske. Och utanför står kopiorna på rad men vilken kvinna nöjer sig med en dålig kopia när hon kan skaffa sig ett original om det så ska kosta henne blod och tårar… Så jag väljer ett liv med ett krossat hjärta än ett liv utan kärlek. Och något direkt råd, det har jag inte."



Text från itsmeyourdani.se

Handen på hjärtat

Jag känner inte riktigt att jag kan tillfredsställa er med massa sminkupdates dagarna i ända, dels på grund av att jag inte har tid då jag jobbar heltid och för att jag inte vet vad ni vill läsa om. Skulle vara jättebra om jag fick veta vad ni vill lära er om den stora sminkvärlden, så kanske det blir mer framöver. Tills dess kör jag lite blandat, sånt en vanlig blogg innehåller, om vardagen och tankarna kring den helt enkelt.

Basen

Jag tänkte att jag skulle berätta om basen jag använder när jag sminkar andra och ibland på mig själv. Som ni ser så finns det 9 olika nyanser att välja mellan och det har att göra med att vi har olika underton. Antingen är man gul/oliv, rosa eller lite av varje. 95% av alla skandinavier är gula i undertonen men de flesta tror att man är rosa och det har att göra med att vi oftast är lite ytröda i hyn. Prova att trycka fingret på halsen eller dekolletaget, när du sedan ta bort fingret så kommer du förmodligen se att det blir gult där du tryckt fingret.

Den övre raden består av Vanilla, Olive och Toffée som tillhör den oliva/gula serien.
Den mittersta raden är den neutrala serien; Cream, Nougat och Almond, och justerar bara ljus- mörkheten i basen och har därför ingen underton.
Den nedersa raden är den rosa serien som består av Caramel, Fudge och Choclate.

På mig själv använder jag av Vanilla eftersom jag är gul i undertonen, har Nougat för att justera mörkheten samt lite av Olive för att få en starkare gulfärg. När man sen går på med ett vitt puder så blaskar det ut basen lite så man kan gå på med lite extra av undertonen för att få det exakt.



I och med att detta är en så kallad Fetbas så är den inte så skonsam mot hyn att använda regelbundet. Den håller för undervattensfotografering och är väldigt täckande. För att tunna och dryga ut den lite så brukar jag ta av den genomskinliga basen (se nedan) så blir det inte lika täckande. Enda gången jag använder fetbasen på mig själv är vid fest och långa dagar då jag inte orkar bättra på min mineralbas.

 

Sen om man har mörka ringar under ögonen, någon röd prick eller en blodådra som man vill täcka lite extra så använder jag mig av färghjulet som består av röd, grön och gul och blandar lite med basen.

Gul neutraliserar lila.
Grönt neutraliserar rött.
Rött neutraliserar blått.




Hoppas ni lärt er nåt!



Alla produkterna kommer från Färg, Makeupstudions egna makeup-märke.


Bloggdesigner

Är det någon av er som läser som är duktig på att designa bloggar? Jag tänker mig givetvis till den här bloggen då. Höll på lite själv förut men gav upp då det blev alldeles för krångligt för min hjärna. Säg till i så fall! (:

NUXE Huile Prodigieuse Or



My beautyroom




Ett steg närmare

Var på anställningsintervju på Make Up Store idag och jag ska provjobba där och sen blir jag förhoppningsvis kvar och extrajobbar. Ska bli sååå kul! För ett år sen kunde jag inte föreställa mig att det skulle rulla på så bra. Är helt uppfylld av glädje!

FOTD

Bas:
Bare minerals foundation
MUS Cover all mix
MUS Blend and fix
Färg's puder Vanilla

Bryn:
MUS Tri brow color
MUS Brow set fix clear

Ögon:
MUS Cake eyeliner black
Isadora Wigwham mascara
MUS M/S Muffin & Flamenco

Läppar:
Dior Addict; Ultra gloss flash nr 686









Väska


Make Up Store "Freelance" ca 2975:-

Jag tror jag har hittat den perfekta jobbväskan! Har hört talas om den här förr och att den har bra
och smart med utrymme. Just nu ligger alla baser, skuggor, pennor etc i plastpåsar som jag
trycker ner i en väska.. Ser både rörigt och oseriöst ut.
Nej, så den här får det bli när lönen trillar in!


.

Jag har inte glömt, steg-för-steg på den perfekta munnen kommer! Det är bara blogg.se's bildduppladdningsverktyg som är helt stört och inte fungerar som det ska..

Sammanfattning av Makeupstudion

Jag blev så glad när jag fått en förfrågan om att skriva en sammanfattning om tiden i Stockholm, om skolan och alla nya erfarenheter och människor jag mött. Och självklart ska ni få höra allt!


Utbildningen hade både sina med- och motgångar. Somliga dagar ville jag bara skita i allt och åka hem medans andra dagar då allt var på topp så ville jag inget annat. Dagarna drog igång varje dag kl.9.00 måndag till fredag och började oftast med en teorigenomgång med demo och sedan var det vår tur att genomföra dagens moment. Ibland med modellkrav eller så sminkade vi på varandra. Dom gånger vi hade modellkrav var det helt och hållet upp till oss att fixa dit folk, antingen genom skolans modellpärmar som man fick mycket hjälp av, eller på andra sätt. För att inte vara från Stockholm så hade jag ett himla flyt. Hade man inte modell var det något som gick på betygen, bara det var en press att alltid hitta någon som kunde ställa upp den tiden på dagarna.

Efter varje lektion var det rapportskrivning för att sammanfatta dagens lektion, hela veckans anteckningar skulle in varje fredag plus att man skulle göra minst 2 sminkningar utifrån vad man lärt sig under veckan. Dessutom krävdes det egen tid hemma att öva tekniker för att bli ännu bättre. Det viktigaste var att hålla hoppet uppe om det inte gått bra en eller några dagar och ta till sig den konstruktiva kritiken istället för att tycka att man är kass.

Det finns två graderingar på diplomet som MUA. Det ena var Diplomerad och det andra var Proffisionellt Diplomerad, men då skulle man hinna med massa fördjupningsuppgifter såsom en hemsida, visitkort, studiebesök, uppsatser m.m. Man har 6 månader på sig efter avslutad utbildning att tenta upp till Prof. MUA. Det hade inte något att göra med själva skönhetsdelen, alltså sminket, och det var sminket jag satsade på och det gav resultat.

Kort sagt; det var sjukt intensivt och man måste vara beredd på att lägga ner massa tid. Det går inte att vara borta när man känner för det för att man inte orkar eller har lust. Pallra dig dit! Men i slutändan är det ändå hur mycket intresse man har som visar sig, har man en passion för makeup så är det inga problem att vara med på allt och få bra betyg. Att utbilda sig till MUA är det roligaste och bästa jag gjort och jag ångrar inte en enda sekund!

Kostnad?
45.000:- som man får finansiera själv, alltså inget CSN-stöd eller liknande. Jag sparade även halva min lön under 6 månader som jag hade att leva på.

Klassen
Vi var en salig blandning av tjejer från norr till söder, allt från 19-27 år gamla. Vi kom väldigt bra överens allihopa och jag saknar dom verkligen! Vi skrattade och skojade hela tiden och det gjorde att utbildningen blev så mycket roligare!

Produkter
Allt smink vi använde oss av är av märket Färg och är Makeupstudions egna märke, det ingick i kurskostnaden och bestod av ca halva värdet av det. Produkterna är framtaget för make up artister. Skuggorna är högpigmenterade, baserna ska hålla för undervattensfotografering, visningar, show och scen och är väldigt bra. Penselsetet var även det väldigt bra utrustat även fast man kommer behöva komplettera med mer verktyg efter som.
Makeupstudions produkter kan köpas på makeupfabriken.se.

Mitt egna intresse för skönhet har alltid varit väldigt stort och innan jag började hade jag ingen kunskap om några tekniker, olika årtalsmakeuper, dragqueen etc. utan jag har lärt mig mycket själv genom att experimentera utifrån det jag sett i videoklipp och läst. Jag kastar mig alltid över varenda skönhetstidning, blogg och liknande för att lära mig nya saker hela tiden!


Finns det fler funderingar som jag inte skrivit om nu så fråga så ska jag göra mitt bästa att svara!






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus