Makeupstudion dag 6

Idag lärde vi oss att teckna bryn, riktigt pilligt då man ska måla tunna fina streck mellan dom egna stråna.. Men jag tycker jag lyckades helt okej för att vara första gången!




Helgen

Här kommer lite bilder från gårdagen som spenderades med Sandra. Vi gick på stan en sväng, åt godaste middagen på Vapiano, promenerade i Gamla stan och avslutade med bio!

Scampi e spinaci; jätteräkor, gräddsås, pesto och bladspenat! MUMMA.



Makeupstudion dag 5

I fredags sminkade jag och fotade Elin till första helguppgiften, det tog ca 2 timmar och det var galet svårt att få till några rättvisa bilder men här är några i alla fall!

Här har jag modellerat hennes ansikte, dvs jag har format det med så kallad shading, dustning och highlightning.
Sen har jag gjort en grundskuggning som tar tillbaka den naturliga skuggningen kring ögonen. Samt gjort en fransmarkeringsom ger ögat ett piggare intryck och gör att fransarna ser fylligare ut.
Det är alltså första maken.

På den här bilden har jag lagt till en suddad druppskugga och fransskugga.

Och här är sista steget med en glob- och lockskugga.

Make 2
Såhär snygg blev hon med alla stegen inklusive läppglans!


Modellkrav

Här är tiderna/datumen då jag måste ha modell, så känner du dig eller någon du känner manad så hör av dig! Vem som helst är välkommen att sitta! :)
Det är andra tillfällen också då jag får ha modell om jag vill, och det kan eventuellt tillkomma fler kravtider.

Måndag 7/2 Kvinnlig ca 9.00-13.00
Torsdag 10/2 Kvinnlig ca 9.00-13.00
Fredag 18/2 Kvinnlig ca 9.00-13.00
Fredag 25/2 Kvinnlig ca 9.00-13.00

Tisdag 1/3 Asiatisk modell ca 9.00-13.00
Tisdag 8/3 Äldre modell ca 9.00-13.00
Torsdag 17/3 Manlig modell kl.10.00
Fredag 18/3 Kvinnlig modell kl.9.15
Lördag 26/3 SLUTFOTOGRAFERING kl.8.00-14.00
Måndag 28/3 Manlig utan skägg ca 9.00-13.00
Onsdag 30/3 Mörkhyad modell ca 9.00-13.00

Måndag-fredag 4-8/4 Kvinnlig kl.9.15

Makeupstudion dag 3 & 4

Igår fanns varken tid eller ork för någon bloggning så det kommer lite dubbelt nu! Igår stod det fransmarkering och grundskuggning på schemat och det var fantastiskt kul, men det var mycket svårare än det såg ut att vara. Jag glömde att ta bilder på skolan så när jag imorn sminkar Elin som blir min första helgmodell så kommer det att komma bilder, då dom ändå ska redovisas. Då ska även dagens lektionssminkningar redovisas, som var att lägga en lock- och globskugga.
Alla dessa termer säger er naturligtvis typ inget men i helgen ska ni få se det på bild! Här kommer i alla fall lite bilder på böcker och mitt fullspäckade schema!


Makeupstudion dag 2

Här kommer bilder på allt smink som ingår i kursen. Bilder på böcker och lite sånt kommer senare, som jag glömde att fota idag.


Den lilla lilla väskan på ca 10 kilo som ska dras fram och tillbaka varje dag..



Penselkitet. Som för tillfället saknar verktyg som ligger på tork.
Allt som använts varje dag ska tvättas, annars kan man riskera att få t ex klamydia i ögonen..!




Rengöringsprodukter från Lumene, 12 par lösfransar, bomullsrondeller, tops,
cape, vattenfärgspalett, samt en arbetsskiva.


Baser, löspuder, skimmerskuggor etc.


Läppglans, kajal, mascara, eyeliner, pennvässare, mieralpuder..


Chokladpalett, blompalett, läppstiftspalett & regnbågspalett.

Makeupstudion dag 1

Så var första dagen avklarad på mitt 11-veckors äventyr. Har ganska mycket panik, prestationsångest och stressintervaller redan nu. Jag visste att det skulle bli mycket men inte att jag skulle reagera såhär, jag hoppas bara inte att det ska bli någon slags pina den här tiden för jag vill ju det här men jag tror mest att det har att göra med hemlängtan. Idag har vi i alla fall gått igenom baslära och bedömt hudtonen i våra egna ansikten, gått igenom schemat lite, regler, vett och etikett samt fått våra väskor. Den väskan väger ca 15 kilo skulle jag tro och den ska jag släpa på varje dag, fram och tillbaka.
Vår första läxa tills imorgon var att märka allt i väskan, renskriva anteckningar, plasta in en bok, läsa en del och att lära oss hur baserna ska vara upplagda framför en, för att på bästa möjliga sätt kunna blanda till rätt färg. Jag har suttit ända sen jag kom hem och har därför varken ork eller tid till några bilder. Kanske får över lite tid imorgon så jag kan göra det då istället. Nu ska jag duscha och hoppa i säng med boken och dra i mig massa kunskap!


Söndag

Imorn börjar skolan och jag längtar att äntligen få göra det jag kom hit för. Försöker att inte ha så mycket förväntningar men det har man ju som ändå lite undermedvetet. Blir kul att se om jag minns hur man skulle åka då vi provåkte igår och kollade in skolan från utsidan. Så från och med imorgon kommer förhoppningsvis något sminkrelaterat här och inte bara en massa tjaffs om hur nervös jag är för allt..

Godkväll.

Det kallas för en klump i magen

Dagens aktiviteter började med ett besök på Thun's bara en liten bit härifrån. Jag hittade visserligen inte så mycket som jag trott, eller jag provade rätt många plagg, men kom endast tillbaka med en svart Adidas-hoodie samt bodylotion, duschcrème och lite annat sånt som jag kommer behöva. Har viljat ha en sån här tröja/jacka hur länge som helst och fyndade denna för någon hundring mindre är ordinare pris. Har helt snöat in på rosa och lila, till en viss gräns då förstås, om man nu bortser från min sovoutfit som är genomgående rosa.. med inslag av lila.. men detaljer är snyggt.
När vi kommit tillbaka så blev det en uppfriskande promenad och även ikväll fick vi en riktigt god middag; en italiensk pastarätt som Birgitta själv hade gjort pastan till. Och det är stor skillnad på köpespasta och hemgjord kan jag intyga.

Annars så bär det av på riktigt imorgon. Och jag har jävligt ont i magen om jag ska vara ärlig. Det är en blandning av nervositet, ånger, förväntan, längtan, prestationsångest, rädsla, glädje och att jag nu måste bevisa för mig själv att jag ska för första gången klara mig utan mamma. Sen är jag ju rädd att jag inte kommer trivas heller, men jag kör STENHÅRT på mitt motto att det kommer bli vad jag gör det till! Med det så säger jag godnatt.


När det äntligen är över

Vill börja med att ursäkta för den fasligt dåliga uppdateringen. Har visserligen suttit på arslet i ganska exakt 12 timmar från klockan 06.00 i morse till 17.45, och har ingen som helst ork kvar i någon kroppsdel nu. De första 6 timmarna gick undan och jag hann både med att sova två vändor bland all packning i baksätet, samt köra över Höga Kusten-bron. Sen framåt 2-tiden började tålamodet tryta, då ville jag bara vara framme.

Jag/vi är alltså inte i Stockholm ännu utan hos kusin och Urban i Bladåkersby, som är ungefär 10 mil därifrån. Dock fick vi ju ta del av en helt unbelievable tre rätters middag bestående av pilgrimsmusslor med haricots verts och skirat smör till förrätt, entrecote och världens godaste bakad potatis med goda tillbehör och en hemmagjord beasås till varmrätt, samt någon slags citronkaka med en botten av choklad blandat med rice crispies (rätta mig om jag har fel!). Shit, det var resan värd.
Vi slaggar här tills på lördagmorgon då vi intar storstan och mitt kommande hem för 11 veckor framåt. Jag har tyvärr inte engagerat mig i att ta så mycket bilder, men ska göra ett nytt försök imorn då vi bland annat ska till en outlet här i närheten. Lär ju få byta ut somliga plagg som jag dragit med mig om jag nu hittar något, vilket säger mig att jag kommer göra..!


Nu ska jag ta igen lite välbehövd sömn. Sov gott!

Otur i turen

Vilket oflyt jag just fick. Zoom-spaken på min nya kamera är helt plötsligt ur funktion och det kändes väl jävligt olägligt. In imorn och reklamera/lämna på lagning. Det finns egentligen inte tid för det, lär bli en stressdag. Men what to do liksom. Jag som tänkte fota och lägga upp massa bilder här. Ååh..! Well, jag får klara mig med systemen tills dess.

Här kommer dagens look i alla fall. Eyeliner, mascara och blodröda läppar, I love it!


Nu är det nära..

Så började det vara dags för att lämna det kalla Luleå för en tid. Eller 11,5 veckor för att vara mer precis. Redan i veckan började jag ta fram saker, men idag har jag börjat packa på riktigt i min nya fina rosa resväska! Hittils bara kläder och lite hygienartiklar, man kan ju inte packa ner allt redan nu då det inte bär av förrän på torsdag, men onsdag blir en ledig dag och därmed packdag. Så på tisdag är det sista jobbdagen på Skanova bland mina härliga kollegor som jag kommer sakna ända ut i fingertopparna!



Igår hade vi en sista familjemiddag, med tre rätters. Jag gjorde både för- och efterrätt, och det blev mycket gott!

Räk- och kräftröra i tortillakorgar.
(Vill påpeka hur jävliga dom där korgarna var att få till, ett helt projekt!)

Vaniljkesella varvat med björnbär, hallon och blåbär.


Nystart

Hej allihopa!
Efter lite förfrågningar om att blogga om utbildningen till make up-artist så tänkte jag att jag skulle göra det. För jag vet nämligen redan nu hur nyfikna många kommer vara och därför tänkte jag underlätta genom att dokumentera allt här. Hoppas ni finner det intressant och vill följa det jag skriver! : )




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus