Makeupstudion dag 1

Så var första dagen avklarad på mitt 11-veckors äventyr. Har ganska mycket panik, prestationsångest och stressintervaller redan nu. Jag visste att det skulle bli mycket men inte att jag skulle reagera såhär, jag hoppas bara inte att det ska bli någon slags pina den här tiden för jag vill ju det här men jag tror mest att det har att göra med hemlängtan. Idag har vi i alla fall gått igenom baslära och bedömt hudtonen i våra egna ansikten, gått igenom schemat lite, regler, vett och etikett samt fått våra väskor. Den väskan väger ca 15 kilo skulle jag tro och den ska jag släpa på varje dag, fram och tillbaka.
Vår första läxa tills imorgon var att märka allt i väskan, renskriva anteckningar, plasta in en bok, läsa en del och att lära oss hur baserna ska vara upplagda framför en, för att på bästa möjliga sätt kunna blanda till rätt färg. Jag har suttit ända sen jag kom hem och har därför varken ork eller tid till några bilder. Kanske får över lite tid imorgon så jag kan göra det då istället. Nu ska jag duscha och hoppa i säng med boken och dra i mig massa kunskap!


Kommentarer
Postat av: Elli

Åhh va kul mallan ;) hoppas man får se nå coola bilder snart

2011-01-24 @ 22:07:46
Postat av: SB

Hej Malin.

Har suttit och skumläst alla dina inlägg, vet inte om jag har missat nån rad där du faktiskt kanske nämnt de.. men jag är jätte nyfiken på vilken utbildning/kurs/skola du går i stockholm? :)



Har själv suckta efter att få utbilda mig inom makeup, så sitter typ hela tiden och läser om olika skolor etc..

2011-02-02 @ 23:18:53 / URL: http://fruktbajs.blogg.se/
Postat av: Malin

SB: Hej! Nej det har jag nog faktiskt inte skrivit någonstans, men jag går på Makeupstudion och hittils, har ju bara gått 2 veckor ännu, så tycker jag den är jättebra och riktigt kul!

Det är mycket att lära sig och rätt krävande men jag tror absolut det kommer vara värt det när jag är färdig. För mig krävdes det ganska mycket mod för att flytta ända ner från Luleå till Stockholm och inte känna någon i princip. Nu kanske det ser annorlunda ut för dig, men tänk igenom det noga :)



Du kan ju kolla in på www.makeupstudion.com, där finns jättebra information om kurserna och man kan även beställa hem kursinformation gratis! Hoppas du kommer fram till något :)

2011-02-03 @ 20:12:50
Postat av: SB

sv: tack för att du kunde svara så pass fort. faktiskt så sitter jag i precis samma "situation" är också från Luleå, gick tom ett år under dig på media programet, så därför ville jag höra med dig som faktiskt också är här ifrån. som du sa känns som det krävs än hel del mod för att ba dra sig iväg till storstan. Ska ta och kolla in länken du gav :) tack så hemskt mycket.

2011-02-03 @ 20:23:40 / URL: http://fruktbajs.blogg.se/
Postat av: Malin

Jaa men dig känner jag ju igen! :) Kul att du hittade hit! Jo det kan ju vara bekvämt att höra med någon från samma ställe, jag hade väl ganska mycket hemlängtan första veckan och har det ännu, men nu känns det ändå lite bättre :)

Ingen orsak, hör gärna av dig igen om du undrar något mer!

2011-02-03 @ 20:41:01
Postat av: SB

hej igen, tänkte fråga dig ifall du har någon aning om det går att få tag (köpa) Birgitta Lagerholms makeup bok, lr om den bara ges ut via skolan ?



vore tacksam ifall du kunde kolla upp det :) tack på förhand.

2011-02-03 @ 20:51:26 / URL: http://fruktbajs.blogg.se/
Postat av: Malin

Hm, jag är osäker på det. Men i och med att det är en lärobok och inte vilken bok som helst om makeup så skulle jag tro att den bara ges ut via skolan. Men du kan ju skicka dom ett mejl och fråga, e-postadressen finns på hemsidan :)

2011-02-07 @ 22:26:52
Postat av: SB

Jo, ska ta och göra det! :) var på kulturenshus bibliotek och fick lite hjälp där idag. de visar sig att de enda bibliotek som har boken var "kungligabiblioteket" i stockholm har den, pga att dom ska ha all skriven litteratur (vill säga att den inte ens går att låna!) men men, ska försöka maila skolan och se vad dom säger :)

2011-02-07 @ 23:45:47 / URL: http://fruktbajs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus