Sammanfattning av Makeupstudion

Jag blev så glad när jag fått en förfrågan om att skriva en sammanfattning om tiden i Stockholm, om skolan och alla nya erfarenheter och människor jag mött. Och självklart ska ni få höra allt!


Utbildningen hade både sina med- och motgångar. Somliga dagar ville jag bara skita i allt och åka hem medans andra dagar då allt var på topp så ville jag inget annat. Dagarna drog igång varje dag kl.9.00 måndag till fredag och började oftast med en teorigenomgång med demo och sedan var det vår tur att genomföra dagens moment. Ibland med modellkrav eller så sminkade vi på varandra. Dom gånger vi hade modellkrav var det helt och hållet upp till oss att fixa dit folk, antingen genom skolans modellpärmar som man fick mycket hjälp av, eller på andra sätt. För att inte vara från Stockholm så hade jag ett himla flyt. Hade man inte modell var det något som gick på betygen, bara det var en press att alltid hitta någon som kunde ställa upp den tiden på dagarna.

Efter varje lektion var det rapportskrivning för att sammanfatta dagens lektion, hela veckans anteckningar skulle in varje fredag plus att man skulle göra minst 2 sminkningar utifrån vad man lärt sig under veckan. Dessutom krävdes det egen tid hemma att öva tekniker för att bli ännu bättre. Det viktigaste var att hålla hoppet uppe om det inte gått bra en eller några dagar och ta till sig den konstruktiva kritiken istället för att tycka att man är kass.

Det finns två graderingar på diplomet som MUA. Det ena var Diplomerad och det andra var Proffisionellt Diplomerad, men då skulle man hinna med massa fördjupningsuppgifter såsom en hemsida, visitkort, studiebesök, uppsatser m.m. Man har 6 månader på sig efter avslutad utbildning att tenta upp till Prof. MUA. Det hade inte något att göra med själva skönhetsdelen, alltså sminket, och det var sminket jag satsade på och det gav resultat.

Kort sagt; det var sjukt intensivt och man måste vara beredd på att lägga ner massa tid. Det går inte att vara borta när man känner för det för att man inte orkar eller har lust. Pallra dig dit! Men i slutändan är det ändå hur mycket intresse man har som visar sig, har man en passion för makeup så är det inga problem att vara med på allt och få bra betyg. Att utbilda sig till MUA är det roligaste och bästa jag gjort och jag ångrar inte en enda sekund!

Kostnad?
45.000:- som man får finansiera själv, alltså inget CSN-stöd eller liknande. Jag sparade även halva min lön under 6 månader som jag hade att leva på.

Klassen
Vi var en salig blandning av tjejer från norr till söder, allt från 19-27 år gamla. Vi kom väldigt bra överens allihopa och jag saknar dom verkligen! Vi skrattade och skojade hela tiden och det gjorde att utbildningen blev så mycket roligare!

Produkter
Allt smink vi använde oss av är av märket Färg och är Makeupstudions egna märke, det ingick i kurskostnaden och bestod av ca halva värdet av det. Produkterna är framtaget för make up artister. Skuggorna är högpigmenterade, baserna ska hålla för undervattensfotografering, visningar, show och scen och är väldigt bra. Penselsetet var även det väldigt bra utrustat även fast man kommer behöva komplettera med mer verktyg efter som.
Makeupstudions produkter kan köpas på makeupfabriken.se.

Mitt egna intresse för skönhet har alltid varit väldigt stort och innan jag började hade jag ingen kunskap om några tekniker, olika årtalsmakeuper, dragqueen etc. utan jag har lärt mig mycket själv genom att experimentera utifrån det jag sett i videoklipp och läst. Jag kastar mig alltid över varenda skönhetstidning, blogg och liknande för att lära mig nya saker hela tiden!


Finns det fler funderingar som jag inte skrivit om nu så fråga så ska jag göra mitt bästa att svara!



Kommentarer
Postat av: SB

kostar inte kursen 59.500kr ?

2011-05-15 @ 17:36:08 / URL: http://fruktbajs.blogg.se/
Postat av: Malin

Jo nu, när dom lagt på en eller två veckor till för att få in airbrush och fransförlängning.

2011-05-20 @ 09:08:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus